Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ

Χειροπέδες σε 13 ημεδαπούς οδηγούς ταξί πέρασε η αστυνομία, στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε την Παρασκευή (30/05) σε διάφορες περιοχές της Αττικής (κέντρο Αθηνών, ΚΤΕΛ Κηφισού, Πειραιάς, Παπάγου).
Όπως διαπιστώθηκε, οι 12 οδηγοί είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο ενώ ένας είχε τοποθετήσει μεταλλική τσιμπίδα για πρόκληση παρεμβολών στην ταμιακή μηχανή. Επακόλουθο ήταν να μην εκδίδουν αποδείξεις. Επίσης, ένας από τους συλληφθέντες κατά τη διενέργεια του ελέγχου, έδωσε στους αστυνομικούς πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ταξί.
Βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου ενώ στο όχημα επέβαινε πελάτης, διαπιστώθηκαν 14 περιπτώσεις περιηγήσεων σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος χωρίς να έχει εκδοθεί το σχετικό τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ενώ βεβαιώθηκαν και τέσσερις παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου από τουρίστες.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών ενώ ενημερώθηκαν και το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η διεύθυνση Μετρολογίας, προκειμένου να προβούν στις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου