Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜMA

Το πρόγραμμα αφορά στη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών από νοικοκυριά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και υλοποιείται πιλοτικά σε δύο περιοχές: Κυπριάδου και Γκάζι.

Στους κατοίκους και στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των πιλοτικών περιοχών, διανέμονται -από την Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού-κάδοι και βιοδιασπώμενες σακούλες για τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας. Νέοι κάδοι χρώματος καφέ στο δρόμο, υποδέχονται τις γεμάτες σακούλες οι οποίες αδειάζονται από ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου. Το υλικό μεταφέρεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης-Κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ στα Άνω Λιόσια, με στόχο την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας (κόμποστ) από προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τα εστιατόριά τους, καθώς και ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αττικής ΣΠΕ «Η Συνιδιοκτησία» με τα υπολείμματα λουλουδιών.

Στόχος είναι η σταδιακή επέκταση της διαλογής στην πηγή των βιοαποβλήτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Εταίροι του συνολικού προγράμματος LIFE+ ATHENS BIOWASTE είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Κηφισιάς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο ΕΔΣΝΑ και η εταιρεία ΕΠΤΑ - Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου