Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΕΚΚΕ ΣΤΟ six d.o.g.s.

Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε στα τέλη του 2005 στο Λονδίνο από δύο κύπριους κι έναν αγγλο-χιλιανό. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες και έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: “Ta Reggetika” (2009) και “Samas”(2011), τα οποία διανέμονται από την αγγλική Proper Distribution. Έχουν κερδίσει το διαγωνισμό Battle of the Bands του World Music Network καθώς επίσης και υποψηφιότητα ως Best Newcomer Act για τα μουσικά βραβεία του περιοδικού Songlines.

Το Τρίο Τεκκέ, λίγο πριν μπει στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις της νέας του δουλειάς επισκέπτεται την Ελλάδα για να δοκιμάσει το καινούριο υλικό ζωντανά. Η καινούρια ηχητική κατεύθυνση του γκρουπ έχει και πάλι σαν βάση το ρεμπέτικο και χρησιμοποιεί τα τρία βασικά όργανα του, τζουρά, κιθάρα και κοντραμπάσο, με τους τρεις μουσικούς όμως να πειραματίζονται περισσότερο με τα ηχητικά εφέ και με ορχηστρικές συνθέσεις που φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια, διατηρούν έντονο ακόμα το στοιχείο της ρεμπέτικης μελωδίας που τους καθιέρωσε.

Στο gig space του six d.o.g.s θα παρουσιάσουν το σύνολο της δισκογραφίας τους, νέο υλικό καθώς επίσης και το κομμάτι "InDa" (http://www.youtube.com/watchv=McHqpR0UKLU) που ηχογράφηθηκε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο και κυκλοφόρησε στη συλλογή "Brownswood Bubblers".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου